Kuchnia

wypieki/gotowanie

Ciasto Katarzynka

Składniki

1 biszkopt jasny z 7 jaj
3 opakowania pierników Katarzynek bez polewy (po 6 szt w opakowaniu)
2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
500 ml mleka
25 dkg masła
660 ml powideł śliwkowych domowych
1 polewa z gorzkiej czekolady


Przygotowanie
Upieczony biszkopt przekroić na dwa blaty. Dolną warstwę posmarować powidłami śliwkowymi. Nałożyć na to pierniki. Ugotować 2 budynie w 0,5 l mleka i rozpuszczonym w tymże mleku maśle. Wylać gorący budyń na pierniki,rozsmarować. Nakryć drugą warstwą biszkoptu. Polać polewą czekoladową.U mnie rozpuszczona w niedużej ilości mleka gorzka czekolada. Przechowywać w lodówce.Podawać należy najlepiej drugiego lub trzeciego dnia.Ciasto jest wtedy wilgotne i przepyszne.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation