Kuchnia

grzyby

Chrupiące pieczarki w serowym cieście

Składniki :

400 g pieczarek
3 jajka
50 g żółtego sera
1/2 łyżeczki oregano
3 płaskie łyżki mąki
szczypta soli i pieprzu
5 łyżek bułki tartej

Krok 1
Do miseczki wbijamy jajka,dodajemy mąkę, przyprawy, starty ser (najlepiej na mniejszych i większych oczkach). Całość mieszamy trzepaczką lub mikserem do uzyskania gęstego ciasta.

Krok 2
Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki, namaczamy w cieście.

Krok 3
Następnie obtaczamy w bułce tartej.

Krok 4
Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju. Ważne aby oleju było troszkę więcej, pieczarki muszą w nim lekko pływać. Na końcu przekładamy je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation