Kuchnia

Sałatki

SAŁATKA Z MAKARONEM I KIEŁBASĄ

Składniki:
2 zupki chińskie
5 jajek
1 puszka kukurydzy
15 dag ogórków kiszonych
5 dag pora
5 dag selera naciowego
10 dag kiełbaski (u mnie góralska podsuszana)
8 łyżek majonezu
ostra papryka w proszku
majeranek
sól morska
pieprz kolorowy
Sposób wykonania:

Makaron z zupek chińskich przełożyć do miski i zalać 1 ½ szklanki gorącej wody (przypraw z zupek nie dodajemy). Wymieszać łyżką i zostawić pod przykryciem do ostudzenia. Jajka ugotować na twardo, obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Por i seler naciowy opłukać, osuszyć i razem z kiełbaską pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć ostudzony makaron, jajka, kukurydzę, ogórki kiszone, por, seler naciowy i kiełbaskę. Dodać majonez, szczyptę ostrej papryki w proszku i majeranku. Przyprawić do smaku solą morską i kolorowym pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

Podane składniki wystarczą na około 8 porcji.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation