Kuchnia

Sałatki

SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM

Składniki:
25 dag makaronu (w kształcie ryżu)
30 dag małych konserwowych pieczarek
30 dag konserwowej czerwonej papryki
30 dag ogórków kiszonych
30 dag szynki
ok. 10 łyżek majonezu
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Makaron ryżowy ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Pieczarki konserwowe osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę i ogórki kiszone pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paski.
Do dużej miski przełożyć makaron ryżowy, pieczarki, czerwoną paprykę, ogórki kiszone i szynkę. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation