Kuchnia

Małe słodkości

Kuchenne Fantazje: Muffiny z czekoladą

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru (użyłam brązowego)
szczypta soli
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
1/3 szklanki oleju rzepakowego
1 i 1/3 filiżanki mleka
2 jajka

2 tabliczki czekolady, posiekanej na drobne kawałki

Przygotowanie:
Suche składniki przesiej do miski. W drugiej misce utrzyj jajka z cukrem, dodaj do nich resztę 'mokrych' składników, a następnie połącz zawartość obu misek. Do ciasta dodaj pokruszoną czekoladę i niedbale wymieszaj.
12 wysokich papilotek (typu tulipan) umieść w metalowym stelażu i wypełnij je ciastem.
Piecz w nagrzanym do 190*C piekarniku przez około 15-20minut, sprawdzając metodą suchego patyczka.


Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation