Kuchnia

SAŁATKI,SURÓWKI

,,Sałatka z winogronem'' najlepsza na Sylwester

Składniki:

1 pierś z kurczaka
1 sałata lodowa
3 łodygi selera naciowego
6 łyżek kukurydzy
50 g płatków migdałowych
50 g migdałów całych
0,5 kg winogronu
4 łyżki majonezu
przyprawa curry, sól, pieprz
3 łyżki oleju kokosowego
Wykonanie:

Płatki migdałowe prażymy na oleju kokosowym. Pierś kurczaka myjemy kroimy w kostkę, oprószamy curry, solą, pieprzem i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Mięso ostudzamy. Winogrona przekrajamy na pół i wydrążamy pestki. Seler i całe migdały kroimy w kostkę. Liście sałaty lodowej strzępimy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation