Kuchnia

SAŁATKI,SURÓWKI

Sałatka z kiełkami i orzechami

Składniki:
Sos sałatkowy koperkowoziołowy
Knorr
sałata roszponka ­ 100 gramów
kiełki rzodkiewki ­ 100 gramów
kiełki słonecznika ­ 100 gramów
kiełki lucerny ­ 50 gramów
Pomidory cherry ­ 80 gramów
orzechy włoskie ­ 50 gramów
orzechy laskowe ­ 50 gramów
rzodkiewka ­ 8 sztuk
oliwa z oliwek ­ 3 łyżki
Sposób przygotowania:
1. Upraż orzechy na patelni, aby zarumienić skórkę. Odstaw do ostygnięcia. Możesz
rozetrzeć orzechy w dłoniach tak, aby skórka sama odpadła.
2. Pomidory pokrój w ćwiartki, rzodkiewki w plastry.
3. Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo­ ziołowy Knorr, mieszając zawartość opakowania z
wodą i oliwą.
4. Do miski wrzuć roszponkę, kiełki, rzodkiewki, pomidorki oraz orzechy z sosem. Wszystko
wymieszaj. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.


https://www.przepisy.pl/przepis/salatka-z-kielkami-i-orzechami?cat=134
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation