Design

Design

Lemon and Almond Tart | Sweet Paul Magazine

1 szklanka migdałów mielonych
1 1/2 szklanki zwykłej mąki
Cukru 1/3 szklanki
1 1/4 kostki solonego masła , zimne w kawałkach
1 jajko
2 łyżeczki startej skórki z cytryny
5 dużych żółtek
Cukru 3/4 szklanki
1 łyżka startej skórki z cytryny
1/2 szklanki soku z cytryny
3/4 kostki masło solone . zimno, w kawałkach
Cukierki z cytryny , opcjonalnie

Umieść migdałowy posiłek , mąkę i cukier w misce , wymieszać.
Dodaj masło i pracować go w kwiat z palcami.
Wynik powinien być ziarnisty .
Dodaj jajko i skórkę z cytryny i szybki prac doughy razem.
Jeśli wydaje się sucha , wystarczy dodać kilka łyżek wody z lodem .
Zawinąć w folię i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę .
Weź go i rzucić go na cienkim cieście .
Umieścić w natłuszczonej pie cyny . Użyj widelca do nakłucia dno .
Piec w temperaturze 375F przez około 15 minut lub do złotego .
Schłodź na kratce.
dodac żółtka i cukier do gęsty i kremowy .
Umieścić w kapieli wodnej i dodać skórkę , sok z cytryny i masło .
Pokonać , aż stanie się gęsty i kremowy .
Wlać do spodu i schłodzić do serwowania.
Udekorować kandyzowanymi cytrynami .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation