Design

Design

Mini pączki cynamonowe - Najsmaczniejsze.plNajsmaczniejsze.pl
Składniki:

350 g serka homogenizowanego z wanilią
3 jajka
300 g mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki likieru ajerkoniak
1 łyżka spirytusu (niekoniecznie)
szczypta soli
olej do głębokiego smażenia

Posypka:

70 g drobnego cukru do wypieków
1 łyżeczka zmielonego cynamonu

Mini pączki

Przygotowanie:
Posypka: Drobny cukier do wypieków wymieszaj ze zmielonym cynamonem..

Pączki: Do miski przełóż serek homogenizowany, wbij jajka, wlej likier ajerkoniakowy i łyżkę spirytusu – dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz z solą i ponownie dokładnie wymieszaj.
W garnku rozgrzej tłuszcz do około 175°C, następnie za pomocą łyżki lub miarki wrzucaj porcję ciasta na rozgrzany tłuszcz (przed nabraniem ciasta, łyżkę polecam zamoczyć w oleju). Pączuszki smaż z obu stron na złoty kolor, usmażone przekładaj na papierowy ręcznik do odsączenia. Jeszcze letnie obtaczaj we wcześniej przygotowanej posypce cynamonowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation