Kuchnia

kuchnia

KROKIETY PALCE LIZAC!!!Składniki
2 łyżki masła
3 łyżki mąki
1 szklanka mleka
gałka muszkatołowa, sól, pieprz
pokrojona w kostkę szynka suszona
bułka tarta, olej do smażenia
ew. oliwa, pokrojona w kostkę cebula

Przygotowanie
Plastry szynki pokroić w drobną kostkę. Przygotować gęsty beszamel, ostudzić, wymieszać z szynką, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Opcjonalnie można również dodać podsmażoną cebulę. Dobrze schłodzić, by masa stężała. Uformować z masy wałki grubości kciuka i pokroić na 3-4 cm odcinki. Panierować krokiety w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze schłodzić. Można przygotować wcześniej i zamrozić. Smażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoto, podawać na goraco!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation