Kuchnia

Pyszności

Kurczak w warzywach
|
Tradycyjna kuchnia


Składniki:

2 podwójne filety z kurczaka
4 pomidory
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
2 cebule
10 pieczarek
sok z cytryny
olej do smażenia
pieprz do smaku
2 ząbki czosnku

Wykonanie:

Filety opłukać, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem i odstawić na pół godziny. Następnie rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i mięso pokrojone w kostkę, smażyć na wolnym ogniu. Po chwili dodać drobno pokrojone pieczarki, paprykę i dusić do odparowania wody. Po czym dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone pomidory, smażyć jeszcze około 5 minut. Na końcu doprawić sokiem z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation