Kuchnia

WEGE

Pasta jajeczna z awokado, wspaniałe śniadanie. Przepis:
Składniki:
dwa jaja ugotowane na twardo
pół dojrzałego (miękkiego) awokado
ząbek czosnku
łyżka oliwy z oliwek
łyżka majonezu
sok z połowy limonki
sól
pieprz
garść posiekanego szczypiorku
dodatkowo pieczywo i czarny sezam
Jaja gotujemy na twardo. Awokado obieramy i kroimy w kostkę, od razu polewamy sokiem z limonki aby nie zrobiło się ciemne. Dodajemy posiekany drobno ząbek czosnku i doprawiamy solą. Jaja kroimy w kostkę. Mieszamy (lub ugniatamy widelcem) z awokado i czosnkiem. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy oliwę oraz majonez. Dokładnie mieszamy. Podajemy z ulubionym pieczywem posypane szczypiorkiem i czarnym sezamem. Połowę szczypiorku można wymieszać z pastą wcześniej. Gotowe!

Po więcej przepisów zapraszam na: www. mangopapaja.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation