Kuchnia

ryby

1684. Curry rybne
Bahrajn: Curry rybne
SKŁADNIKI: 2 posiekane cebule, 1/4 szklanki masła lub oliwy, 2 roztarte ząbki czosnku, 3/4 łyżeczki soli, 1 łyżka curry, 1 mały kawałek kory cynamonowej, 3 posiekane pomidory, 3/4 szklanki wody lub bulionu z kurczaka, 2 suszone limonki lub świeżo starta skórka z limonki do smaku - u nas suszone liście limonki kaffir, 70 dag filetów rybnych.

SPOSÓB WYKONANIA: Podsmażyć na maśle cebulę. Dodać czosnek, sól i curry. Dusić minutę. Dodać cynamon, pomidory oraz wodę. Przykryć i dusić 5 minut. Dodać limonki i filety rybne. Przykryć i dusić do miękkości ryby. Podawać z ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation