Kuchnia

kuchnia

zupa chińska z pierogami.

przepis:

Na bazie porcji rosołowej gotujemy rosół. Mięso wieprzowe dokładnie mielimy, dodając do niego 2 posiekane dymki. Kolejnym krokiem jest doprawienie go sosem sojowym oraz białym pieprzem. Z mąki i jajka wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość około ½ cm i wycinamy kwadraciki. Następnie na ich środku kładziemy mięso i zwijamy krawędzie, tworząc charakterystyczne kieszonki. Ugotowany bulion doprawiamy sosem sojowym, dodajemy 1 posiekaną dymkę i czosnek. Całość gotujemy, aż wszystkie warzywa zmiękną. Następnie dodajemy do zupy świeży imbir. Kolejnym krokiem jest ugotowanie w rosole pierożków. Powinny one stać się miękkie po około 4 minutach.

Smacznego!

źródło: jejkuchnia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation