Kuchnia

wypieki

EFEKTOWNY MEGA PROTY DESEREK... Raz zrobisz i będziesz go robiła często... • 2 galaretki truskawkowe, • 1 serek mascarpone, • 2 jajka, • 3 łyżki cukru pudru, • 1 kg truskawek , • 250ml śmietanki kremówki (przez 1 godzinę schłodzona w lodówce, na najwyższej/najchłodniejszej półce). Galaretki rozpuścić i zostawić do lekkiego stężenia, jak już prawie zaczyną gęstnieć wlać do pucharków. Ja lekko przechyliłam pucharki z galaretką , żeby ładniej wyglądało. Zostawić do całkowitego stężenia. Krem : Serek mascarpone lekko utrzeć. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę ,żółtka utrzeć na puch z cukrem pudrem. Do masy z serkiem mascarpone dodać żółtka dobrze wymieszać. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Na sztywną galaretkę położyć porcję kremu mascarpone, ubitą śmietanę oraz pokrojone drobno truskawki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation