Kuchnia

mniam

Kuchnia szeroko otwarta: Sałatka z ryżem

Składniki:
150 g ryżu
200 g szynki szlacheckiej (lub innej ulubionej)
1 puszka kukurydzy
1/2 świeżego ogórka szklarniowego
1 mała czerwona papryka
1 mała czerwona cebula
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
sól (do smaku)
pieprz (do smaku)

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić i całkowicie wystudzić. Szynkę pokroić w grubszą kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórka obrać i wraz z oczyszczoną paprykę pokroić w większą kostkę. Cebulę posiekać w drobną kostkę.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation