Kuchnia

party

Papryka faszerowana. Składniki
12szt. papryki
1/2 szklanki ryżu
25 dag mielonego mięsa
łyżka zielonej pietruszki
sól, pieprz
jajko
5 dag tłuszczu
3-4 pomidory
cebula

Sposób przygotowania
Paprykę krótko obgotować, przelać zimną wodą, usunąć nasiona. Ryż ugotowany na sypko, mięso mielone, jajko i posiekaną zieleninę wyrobić, przyprawić solą i pieprzem. Nadzienie rozłożyć ciasno do przygotowanej papryki. Stopić tłuszcz w naczyniu, dodać drobno pokrojoną cebulę podsmażyć. Ułożyć nadziana paprykę, podlać małą ilością wody, dodać kostkę bulionowa, dusić pod przykryciem około 30 min. Mniej więcej po 20 min dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Podając posypać zieleniną
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation