Kuchnia

party

Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewkami
Składniki na 2 porcje:
4 ogórki gruntowe
150 g twarogu
2-3 rzodkiewki
trochę koperku
trochę szczypiorku
2 łyżki jogurtu greckiego
do smaku sól i pieprz mielony

Przygotowanie: Ogórki myjemy, osuszamy, nie obieramy. Na tarce lub obieraczką do warzyw tniemy ogórki wzdłuż na cienkie plastry i układamy na ręczniku papierowym, aby je delikatnie odsączyć z soku, nie puszczą soku gdy je napełnimy farszem. Szczypiorek, koperek, drobno siekamy. Umytą i suchą rzodkiewkę drobno siekamy nożem.
Twaróg przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem, dodajemy jogurt, posiekany szczypiorek, koperek i rzodkiewkę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na desce układamy plastry ogórka, na każdej końcówce plastra nakładamy po czubatej łyżeczce twarogu. Delikatnie zwijamy i spinamy wykałaczkami po 2 roladki razem, układamy na talerzu. Roladki ze świeżego ogórka z twarożkiem najlepiej zjeść od razu. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation