Kuchnia

SAŁATKI I SURÓWKI ****

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem
Składniki

4 ziemniaki
sałata
2 pomidory
2 jajka
tuńczyk w sosie własnym
cebula czerwona
1 Sos sałatkowy zioła ogrodowe Knorr
łyżka kaparów

Etapy przygotowania

1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plasterki.
2

Umyj sałatę, osusz. Umyj pomidory (ewentualnie obierz), pokrój na ósemki. Ugotuj jajka na twardo, obierz, pokrój na ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy. Obierz cebulę, umyj, pokrój w krążki.
3

Ułóż w salaterce listki sałaty, a na niej ziemniaki, pomidory i tuńczyka, na wierzchu – krążki cebuli.
4

Przygotuj Sos sałatkowy zioła ogrodowe Knorr według przepisu na opakowaniu.
5

Polej sałatkę, delikatnie wymieszaj. Posyp całość kaparami. Odstaw na 15 minut do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation