Kuchnia

Kuchnia - RYBY...

Karp po gdańsku - składniki:

80 dag filetów z karpia
30 dag pieczarek
duża cebula
4-5 łyżek masła
mielona kolendra
sok z cytryny
sól
pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Karp po gdańsku - sposób przygotowania: Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i kolendrą, owinąć folią i wstawić na 2 godziny do lodówki. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem. Cebulę pokroić w cienkie talarki. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym dwiema łyżkami masła ułożyć filety pokrojone na porcje, przykryć cienkimi plasterkami cebuli, posypać solą i pieprzem. Na wierzchu rozłożyć pieczarki. Polać potrawę stopionym masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i piec 30-40 min. Przed podaniem posypać siekaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation