Kuchnia

KULINARNE

Zdrowy i lekki deser egzotyczny


Składniki (2 porcje):

• 250 g ananasa
• 1 duża nektarynka
• 180 g jogurtu naturalnego
• 2 łyżeczki cukru (można pominąć)
• 2 duże łyżki wiórków kokosowych
• płatki owsiane błyskawiczne (2-3 łyżki)
• otręby granulowane (4 łyżki)

Wykonanie:

Do jogurtu wsypać wiórki kokosowe i cukier - zmieszać. Wyjąć z nektarynki pestkę i zblendować ją na mus. Odstawić. Do blendera włożyć ananas (zostawić kilka kawałeczków do dekoracji) i również zblendować. Do szklanek wykładać po kolei - mus nektarynkowy, jogurt kokosowy, mus ananasowy, płatki owsiane, otręby granulowane, znowu mus z nektarynki, jogurt i ananas. Na wierzch dodać kawałeczki ananasa oraz otręby granulowane.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation