Kuchnia

..ŁASUCHOWO..

Ciasto marchewkowe bez cukru

Składniki:

3 duże marchewki starte na średnich oczkach
1 szklanka mąki orkiszowej
1 szklanka orzechów włoskich (lekko posiekanych)
pół szklanki rodzynek
garść daktyli
1 łyżka cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki karobu lub miodu lub syropu klonowego
3 łyżki masła ghee lub oleju kokosowego
2 jajka (roztrzepane)
pół szklanki wiórek kokosowych

Ciasto marchewkowe bez cukru

Sposób wykonania:

W dużej misce mieszamy wszystkie składniki poza masłem i miodem. Następnie rozpuszczamy masło w garnku i dodajemy do niego miód. Wlewamy masło do miski z resztą składników i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 40-45 min., do czasu aż ciasto ładnie się zarumieni. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation