Kuchnia

Jedzonko

SKŁADNIKI

omlet
2-3 jajka
1 ząbek czosnku
mała garść szpinaku
(może być też szpinak mrożony)
1 pomidor
1/2 kulki mozzarelli
sól, pieprz
bazylia
oregano
oliwa do smażenia

PRZYGOTOWANIE
Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy razem ze szpinakiem na patelni.
pomidoryDodajemy pomidora pokrojonego w kostkę. Jajka rozmącamy, doprawiamy solą, pieprzem, 1/2 łyżeczki bazylii i1/2 łyżeczki oregano. Dodajemy mozzarellę pokrojoną w kostkę i wylewamy całość na patelnię. Zostawiamy na wolnym ogniu na około 5 minut, następnie przykrywamy
i pozostawiamy do ścięcia. W tym czasie kilkakrotnie poruszamy patelnią by rzadka masa z góry spływała na spód patelni i omlet ładnie i równomiernie się ściął. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation