Kuchnia

DESERY

Składniki( na 4 poracje):

2 niebieskie galaretki( połączyłam dwie: turkusową i szafirową z Wodzisławia)
150-250ml śmietany kremówki*
śmietan-fix
3 łyżki przesianego cukru pudru

Wykonanie:

Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Kiedy galaretka będzie już bardzo gęsta, ale jeszcze nie zupełnie sztywna, ubić śmietanę na sztywno z dodatkiem usztywniacza i cukrem do smaku. Do szklanki przełożyć trochę galaretki, następnie łyżką lub przy użyciu rękawa cukierniczego robić przy ściankach kleksy z bitej śmietany. Przestrzenie między bitą śmietaną wypełnić galaretką. Całą procedurę powtórzyć, aż do zapełnienia szklanki.

*następnym razem spróbuję śmietanę zastąpić jogurtem greckim lub serkiem mascarpone.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation