Kuchnia

kuchnia

Waniliowy budyń jaglany dla niemowlaka

Składniki:
kasza jaglana 1 szklanka
mleko roślinne waniliowe 4 szklanki

Waniliowy budyń jaglany bez dodatku cukru. Tylko kasza jaglana i roślinne mleko waniliowe bez cukru. Na śniadanie, na deser, na wynos. Młodszym niemowlętom budyń przygotujcie na mleku modyfikowanym.

Wykonanie:
1Kaszę jaglaną bardzo dokładnie przepłukuję wodą.
2Zalewam mlekiem (u mnie waniliowe mleko ryżowe z Rossmana, bez cukru) i gotuję około 20 minut (aż kasza będzie bardzo miękka).
3W wersji dla dorosłych możecie budyń dosłodzić do smaku.
4Blenduję na gładką masę.
5Część daję maluchowi na ciepło, a resztę wlewam do słoiczków i po ostygnięciu przechowuję w lodówce.
6Możecie podać z ulubionymi owocami, musami owocowymi, waniliowym jogurtem sojowym albo polać syropem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation