Kuchnia

jeść!

Pieczone jajka

Dlaczego pieczenie ich jest świetne?

Wkładasz do piekarnika na 30 minut i to wszystko! Pieczemy w piecu w temperaturze 160-180oC przez około 30 minut (w zależności od piekarnika i wielkości jaj czas może się minimalnie różnić). Umieszczamy je na blasze do muffinów żeby zbytnio się nie ruszały

Uwaga - podczas pieczenia jajek na skorupkach mogą pojawić się brązowe plamki (to normalne). Jeżeli pomoczycie je w wodzie to brunatne plamy znikną.

Po 30 minutach
Znajdź dużą miskę z wodą i nasyp do niej lodu. Za pomocą szczypiec umieść jajka w wodzie - zapobiegnie to dalszemu gotowaniu się jajek i nie zrobią się paskudnie zielone.
Po schłodzeniu (jakiś 10 minutach) można je obierać
Ludzie mówią, że piekąc jajka ich żółtka są bardziej kremowe a nie gumowate.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation