Kuchnia

przekąski

Szpinak zapiekany w kajzerkach

świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy - 1 opakowanie
masło lub margaryna - 3 łyżki
śmietana 18% - 100 mililitrów

cebula - 0.5 sztuki
ser żółty - 100 gramów
szynka konserwowa - 200 gramów

1.Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.
2.W garnku podsmaż cebule i pokrojona w kostkę szynkę. Dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie sosem sałatkowym Knorr i zagotuj.
3.Kajzerki przekrój na pół i usuń z nich miękka część. Bułki napełnij farszem. Posyp po wierzchu tartym serem i zapiecz w nagrzanym do 180 C piekarniku przez 10 minut.
Rada: Do szpinaku możesz również dodać suszone pomidory.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation