Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kokosankowe muffiny

Składniki:

150g mąki pszennej pełnoziarnistej
200g jogurtu naturalnego
3-4 łyżki brązowego cukru
1/2 szklanki wiórków kokosowych
2 białka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej




1 Sposób:
Osobno mieszamy suche i mokre (białka i jogurt) składniki, po czym suche dodajemy do mokrych i mieszamy niedokładnie tylko do połączenia się składników.
Masę przelewamy do papilotek, a wierzch można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi wklepując je łyżką w masę.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 15. Studzimy.

2 Sposób:
Wiórki kokosowe mielimy w młynku z przerwami, do uzyskania masłowej konsystencji. Mąkę, sodę, proszek mieszamy. Jogurt, białka i masę kokosową również. Łączymy składniki (suche dodajemy do mokrych) i reszka jak wyżej.;))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation