Kuchnia

Sałatki, surówki

Sałatka ziemniaczana - przepis


Zanim będę prezentować greckie specjały dzisiaj polskie ziemniaki za którymi najbardziej tęskniłam;-). Oczywiście zawsze tak mam, że po pierwszym tygodniu urlopu, nudzą mi się potrawy danego regionu i zaczynam wspominać nasze najzwyklejsze warzywa i wędliny... Ma to też swoje plusy, często wracam nieco lżejsza;-). Ta sałatka, znaleziona u Olgi,gości na naszym stole już od kilku sezonów. Świetnie się sprawdzi jako dodatek do grilla, choć ja uwielbiam ją samą bez żadnych dodatków.
-------------------------------------
Składniki:
· 0,5 kg młodych ziemniaków,
· 50 ml śmietany,
· 3 ząbki czosnku,
· 2 łyżki musztardy francuskiej,
· sól,
· koperek.
Przygotowanie:

Ziemniaki umyć i ugotować. Wymieszać śmietanę z musztardą, dodać sól, czosnek i koperek. Gdy ziemniaki wystygną zalać przygotowaną mieszaniną. Odstawić na godzinę, żeby sałatka się przegryzła.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation