Kuchnia

Sałatki, surówki

SAŁATKA CAPRESE I SOS PESTO
“Włoska flaga” na talerzu.

Przepyszne danie, idealne na upalny dzień, gotowe w 5 minut:)

Uwaga:)

Sos można wykorzystać także jako dodatek do zapiekanych warzyw lub (jeśli nie jesteśmy na diecie…) zjeść go z makaronem:)

Składniki:

2 duże pomidory

1 ser mozzarella w zalewie

Sos pesto:

garść listków bazylii (kilka listków pozostawić do dekoracji:)

1 łyżka tartego parmezanu

1 łyżka orzechów piniowych

5 łyżek oliwy z oliwek

1/2 łyżki soku z cytryny

sól do smaku

Wykonanie:

Składniki sosu pesto dokładnie zmiksować. Doprawić solą do smaku.

Pomidory i ser mozzarella pokroić na plastry. Układać na półmisku na przemian plastry pomidora i mozzarelli. Polać sosem pesto i przybrać listkami bazylii.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation