Kuchnia

Jedzenie

Baked egg boat

Składniki:
*4 bagietki
*5 jajek
*1/3 szklanki śmietanki
*4 plasterki boczku
*3 łyżki tartego sera żółtego
*2 zielone cebule
*sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
1. Wyciąć głębokie "V" przez szczyt każdej bagietki (ok. o głębokości 1,5 cm). Części wycięte odłożyć na bok. 2. Jaja i śmietankę lekko ubić razem. Dodać pozostałe składniki i lekko doprawić solą i pieprzem.
3. Mieszankę wlać do każdej bagietki i umieścić na blasze do pieczenia.
4. Piec 20 25 minut lub do złotego brązu w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Doprawić solą i pieprzem.
5. Pozostawić do ostygnięcia przez ok. 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation