Kuchnia

kuchnia

pikantna grzanka z jajkiem w koszulce - gruszka z fartuszka

Składniki:

1 kromka chleba (najlepiej razowego)
1 łyżeczka masła
1/4 papryki
1/4 cebuli
1 plasterek szynki parmeńskiej
1 jajko
sól
pieprz
tymianek
1/2 łyżeczki harrisy (pasty)
ocet winny
szczypiorek

W garnku zagotowujemy wodę.

Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy połowę masła i wrzucamy warzywa. Oprószamy je solą, pieprzem i tymiankiem i podsmażamy do zezłocenia. Zdejmujemy warzywa z patelni.

Rozgrzewamy pozostałe masło, dodajemy harrisę, mieszamy. Na pikantnym maśle rumienimy z dwóch stron kromkę chleba.

Na chlebie układamy podsmażone warzywa oraz plasterek szynki parmeńskiej.

W gotującej się wodzie przygotowujemy jajka w koszulkach (kliknij w link po dokładną instrukcję). Ugotowane jajko kładziemy na grzance. Posypujemy całość szczypiorkiem. Podajemy na ciepło.

Udanego poranka życzy gruszka z fartuszka!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation