Kuchnia

kuchnia

winogrona (najlepsze będą lekko kwaśne, niezbyt słodkie)
- 100 g cukru
- 50 ml syropu daktylowego
- 20 ml wody
- garść orzeszków piniowych

Orzechy drobno siekamy i przekładamy do niewielkiej miseczki. Winogrona myjemy i osuszamy. Nabijamy je na wykałaczki lub patyczki.

Do niewielkiego rondelka wlewamy wodę, syrop daktylowy oraz wsypujemy cukier. Podgrzewamy na niewielkim ogniu, aż mikstura zamieni się w gęsty karmel (nie mieszamy!). W gorącym karmelu moczymy winogrona, a następnie obtaczamy je w orzechach. Odstawiamy do zastygnięcia. Gdy karmel zastygnie, można zajadać!

Rozgrywki pełnej tajemniczości oraz pysznych przekąsek życzy gruszka z fartuszka! :)


http://www.gruszkazfartuszka.pl/winogrono-w-syropie-daktylowym-maskarada/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation