Kuchnia

CHLEB

Składniki:
1 kubek / 135g ziarna słonecznika
½ kubka / 90g nasiona lnu
½ kubka / 65g orzechy laskowe lub migdały
1 ½ kubka / 145g płatków owsianych
2 łyż. nasiona Chia
4 łyż. łuski z nasion Babki Płesznik (Psyllium)
1 łyż. sól morska
3 łyż. stopiony olej kokosowy
1 ½ kubka / 350ml woda

Składniki suche dokładnie mieszamy i dodajemy „mokre”. Wymieszane składniki przekładamy do formy i pieczemy 20 min. w temperaturze 175 st.C. wyjmujemy z formy i pieczemy jeszcze 40 minut. Chleb jest gotowy do jedzenia po ostygnięciu. Warto spróbować samodzielnie upiec go w domu i przekonać się, że smakuje o niebo lepiej niż ten ze sklepu!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation