Kuchnia

pieczywo

-50 g nasion siemienia lnianego

-Garść kiełków

-50 g ziaren słonecznika

-50 g pestek dyni

-50 g migdałów

-50 g orzechów laskowych

-50 g nasion sezamu

-2 jajka

-2 łyżki mielonego siemienia lnianego

-60 ml oleju kokosowego/arachidowego/migdałowego

-½ łyżeczki soli

-1 łyżeczka miodu

#Nagrzej piekarnik do temperatury 160 C.

#Migdały i orzechy laskowe posiekaj na drobne kawałki. Wymieszaj je z sezamem, siemieniem lnianym, słonecznikiem i pestkami dyni w misce. Następnie dodaj jajka, olej kokosowy, miód i sól. Dokładnie wymieszaj składniki.

#Formę do pieczenia wyłóż papierem i przelej do niej ciasto. Rozprowadź wszystkie dokładnie po formie przyciskając palcami.

#Włóż formę do piekarnika na ok. 50-60 minut.

Składniki na chleb można komponować dowolnie, w zależności od upodobań.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation