Kuchnia

Mniami mniami :D

Kuleczki ziemniaczane w panierce

- o,5 kg ziemniaków,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
- 1 jajko,
- 4 łyżki bułki tartej plus dodatkowa bułka do obtaczania,
- przyprawy do smaku – sól, pieprz, przyprawy do ziemniaków,
- olej do smażenia

Ziemniaki obieramy a następnie gotujemy. Gdy ziemniaki będą już ugorowane przepuszczamy je przez praskę ( lub dokładnie tłuczemy).
Do schłodzonych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą i przyprawy.
Ponownie mieszamy całość.
Z masy ziemniaczanej ( jeszcze ciepłej) formujemy kuleczki a następnie obtaczamy je w półce tartej.
Smażymy w głębokim oleju.
Odsądzamy na ręczniczkach papierowych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation