Inne

tarty

Nicea na talerzu czyli błyskawiczna tarta z warzywami | kuchniaagaty.pl
Składniki

warzywa na patelnię d'aucy - 1 opakowanie
ciasto francuskie - 1 opakowanie
jajko - 3 szt
śmietana 12% - 300 g
parmezan - 2 łyżki, tarty
kiełbasa polska - 100 g
oliwa - 2 łyżki
sól, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania

Na ciepłą patelnię wlej oliwę, dodaj zamrożone warzywa, przypraw i smaż 3 minuty, niech pozostaną lekko chrupiące. Przełóż do miseczki. Podsmaż kiełbasę pokrojoną w plastry.

Naczynie do zapiekania wyłóż ciastem francuskim, brzegi wyłóż podwójną warstwą ciasta. Na jego dnie połóż warzywa, na nich kiełbasę.

W misce rozmieszaj jajka ze śmietaną i parmezanem, dopraw solą i pieprzem. Mieszankę wlej na warzywa. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 oC. Piecz ok. 25 minut. Przed podaniem odczekaj 5 minut, żeby nadzienie tarty dobrze związało.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation