Kuchnia

Mniam

Owsianka z karmelizowanym jabłkiem

SKŁADNIKI
1 szklanka mleka
6 łyżek płatków owsianych górskich
2 łyżki otrębów owsianych
1 małe jabłko
1 łyżka masła
1 łyżka cukru trzcinowego
szczypta soli
cynamon




PRZYGOTOWANIE
Mleko mieszamy w garnuszku z płatkami, otrębami i solą. Często mieszając doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 8 minut (pamiętamy o mieszaniu). W tym czasie na małej patelni rozpuszczamy masło i na średnim ogniu podsmażamy jabłko pokrojone w kostkę (ze skórką, pozbawione gniazd nasiennych). Gdy kawałki trochę zmiękną, posypujemy cukrem i czekamy, aż się skarmelizuje. Dodajemy do owsianki i posypujemy cynamonem. Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation