Kuchnia

Przepisy na słodko

Z miłości do słodkości...: Serowe oponki

Składniki:
30 dag chudego twarogu,
1/2 kg mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
cukier waniliowy,
niepełna szkl. cukru,
250g margaryny,
2 jajka,
1 kg smalcu.
Przygotowanie

Twaróg zmielić. Makę przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojoną margarynę, całość posiekać szerokim nożem. Wsypać cukier, cukier waniliowy, dodać jajka i twaróg. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować, szklanką wykrawać placuszki, następnie kieliszkiem wycinać w nich małą dziurkę. Wrzucać na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron na złoty kolor (ok. 1 min). Odsączyć na ręczniku papierowym. Z powyższych składników otrzymamy ok. 65 szt.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation