Kuchnia

Drinki

Ale Meksyk! - Margarita arbuzowa

Porcja na: 6 kieliszków
Czas przygotowania: 10 minut

SKŁADNIKI MARGARITY:
800 ml zblendowanego arbuza
240 ml tequili – najlepiej złotej, ale można też użyć srebrnej
40 ml (ok. 3 łyżek stołowych) soku z limonki
20 ml likieru pomarańczowego Triple Sec
2 płaskie łyżki stołowe cukru
1 limonka
PRZYGOTOWANIE MARGARITY:
Samo przygotowanie margarity arbuzowej nie należy do najtrudniejszych, a można nawet użyć stwierdzenia, że jest banalnie proste. Wystarczy tylko dokładnie odmierzyć proporcje, no i użyć dobrej jakości składników, świeżych i aromatycznych.
Żeby przygotować margaritę, należy najpierw rozmasować całą limonkę mocno ugniatając dłonią. Dzięki temu, po rozcięciu, łatwiej wyciśniemy cały sok.
limonka
Następnie należy wszystkie składniki włożyć do blendera i miksować do uzyskania jednolitej masy. Najlepiej blendować do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
margarita-arbuzowa
Tak przygotowany napój przelej do kieliszków. Możesz jeszcze brzegi udekorować kawałkiem arbuza.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation