Kuchnia

bananowa utylizacja

Smakowite ciasto bez pieczenia

Składniki:

3 banany
400 ml śmietany kremówki
3 szklanki mleka
polewa karmelowa
1/2 szklanki cukru pudru
1/4 szklanki roztopionego masła
250 g serka mascarpone
ok. 45 herbatników
2 opakowania budyniu waniliowego



Przygotowanie:

Pokrusz herbatniki i wymieszaj z roztopionym masłem. Powstałą masę uformuj na kształt sześcianów (najlepiej w formie), dobrze rozprowadzając i dociskając do dna, a następnie, aby spód ciasta dobrze stężał, wstaw na 2 godz. do lodówki.

ciasto-2



Wymieszaj serek z połową śmietanki i cukrem pudrem. Równomiernie rozprowadź ją na spodzie ciasta.

ciasto-3



Banany pokrój w plastry i ułóż na masie kremowej.

ciasto-4



Przygotuj budyń, a gdy ostygnie wylej go ostrożnie na banany.

ciasto-5



Resztę śmietanki ubij i rozprowadź ją na wierzchu. Umieść gotowe ciasto w lodówce na całą noc (lub chociaż minimum 3 godziny). Przed podaniem polej karmelową polewą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation