Kuchnia

Kulinarnie

Makaron razowy z kurczakiem i szpinakiem

Składniki na 4 osoby:
duża pierś kurczaka, pokrojona w kostkę
opakowanie szpinaku mrożonego (w liściach lub rozdrobnionego)
1 opakowanie serka topionego z ziołami
1 cebula, posiekana w kostkę
2-3 ząbki czosnku, posiekane
1 opakowanie śmietany 30%
przyprawy: sól, pieprz świeżo mielony, papryka słodka i ostra
1 łyżka masła
1/2 szklanki mleka
250 g makaronu razowego spaghetti
olej z pestek winogron
Pierś z kurczaka umyć usmażyć na patelni, doprawiając przyprawami.

Cebulę zeszklić na oleju, następnie dodać czosnek i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Dodać mrożony szpinak, dusić do odmrożenia, następnie dodać masło, serek topiony i mleko. Gotować całość do POŁĄCZENIA składników. Na końcu dodać śmietanę i przyprawy.

Makaron ugotować, odcedzić, wymieszać z dodatkami na patelni.

SMACZNEGO!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation