Kuchnia

Tatar Tatarowi nie równy

składniki
filet z łososia norweskiego
surowy, bez skóry
200 gramów
+
filet z łososia wędzonego 200 gramów
+
szalotki
posiekane
4 sztuki
kapary
posiekane
4 sztuki
cytryna
sok
0.5 sztuki
oliwa z oliwek 4 łyżki
+
sól, pieprz do smaku 1 szczypta
jajka przepiórcze 6 sztuk
kawior
czarny
12 łyżeczek
rukola 1 pęczek
porcje: 4
sposób przygotowania
1
filety z łososia posiekać w drobną kostkę. dodać do nich posiekaną szalotkę, kapary, sok z cytryny i oliwę z oliwek. dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na ok. ½ godziny.
2
tak przygotowany tatar podawać z rukolą, białą bagietką oraz przekrojonymi jajkami przepiórczymi z kawiorem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation