Kuchnia

Przekąski

Roladki zapiekane w serze Sokół bez laktozy

• 500 g piersi kurczaka
• 500 g pieczarek
• 150 g sera Sokół bez laktozy w plastrach Mlekovita
• 2 jajka
• Cebula
• Ząbek czosnku
• Pęczek natki
• 100 g masła klarowanego Mlekovita
• Cytryna
• Mielona słodka papryka
• Sól
• Pieprz

Mięso podzielić na porcje, włożyć pomiędzy dwa kawałki folii, rozbić. Natrzeć mieloną papryką, solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, włożyć na 30 minut do lodówki. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki. ¾ natki posiekać. Rozgrzać połowę masła , zeszklić cebulę i czosnek. Włożyć pieczarki, doprawić solą oraz pieprzem, smażyć 10 minut, aż płyn odparuje. Wsypać ½ posiekanej natki, wymieszać. Na każdy kawałek kurczaka nałożyć grzyby i jajka. Zwinąć, związać sznurkiem lub spiąć, przenieść do naczynia żaroodpornego. Na mięsie ułożyć plasterki sera Sokół bez laktozy, posypać natką, polać resztą stopionego masła. Piec 30 minut w temp. 180 stopni. Usunąć sznurek, nałożyć na talerze, ozdobić resztką natki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation