Kuchnia

Przekąski

Pasta serowa z tuńczykiem
Składniki:

- kostka białego sera (250 g)
- puszka tuńczyka
- 2 jajka
- 1/2 średniej cebuli
- 2 ząbki czosnku (można przecisnąć przez praskę)
- sól
- pieprz
- szczypta chili (w proszku)
- czubryca zielona

Do dekoracji:
- kilka pomidorków koktajlowych
- szczypiorek

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku blendera, zmiksować na gładką masę. Podawać z pieczywem. Jeśli zależy nam na atrakcyjnym podaniu przystawki, za pomocą szprycy nakładamy pastę na krakersy / sucharki / chrupkie pieczywo. Ozdobić np. cząstkami pomidorków i szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation