Kuchnia

Kuchnia

Makaronowa patelnia - Pasja Smaku
Składniki:
1/2 opakowania makaronu penne
3 pomidory
6 plasterków szynki
1 mała cebula
sól, pieprz
1 opakowanie naturalnego serka kanapkowego (ok. 150 g)
kilka gałązek świeżego tymianku
oliwa do smażenia

Wykonanie:

Pomidory naciąć na krzyż z jednej strony i zalać wrzątkiem, pod 2-3 minutach ostudzić je w zimnej wodzie i obrać ze skórki. Następnie pokroić w kostkę.

Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na patelni. Następnie dodać pokrojoną w paski szynkę i pomidory. Podsmażać przez jakiś czas, dodać listki tymianku i doprawić do smaku. Na koniec dodać serek, zmniejszyć ogień i mieszać, aż do uzyskania sosu.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i dodać do pozostałych składników z patelni. Wymieszać i podawać od razu.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation