Kuchnia

Bezglutenowe przysmaki

Bezglutenowe ciasteczka z mąki ryżowej

Wartość kaloryczna wszystkich ciasteczek: 693kcal
Białko: 12,4g
Tłuszcze: 30,1g
Węglowodany: 96g
Wartość kaloryczna jednego ciasteczka: 46kcal
Białko: 0,83g
Tłuszcze: 2g
Węglowodany: 6,4g

Składniki:
100g mąki ryżowej
2 żółtka
2 łyżki cukru pudru z cukru trzcinowego
1,5 łyżki oleju kokosowego
pół łyżeczki proszku do pieczenie
opcjonalnie 2 łyżki mleka
Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę. Gdy ciasto nie zechce się zlepić, należy dodać troszkę mleka (stopniowo!), gotową masę należy odstawić na co najmniej 30 minut do lodówki.
W tym czasie należy przygotować blachę do pieczenia i wyłożyć ją papierem. Po wyjęciu ciasta z lodówki, należy z niego formować kulki i po umieszczeniu na papierze do pieczenia delikatnie spłaszczać dłonią. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut lub aż do momentu, gdy będą przyrumienione. Zalecam robić mniejsze ciasteczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation