Kuchnia

Sałatki

Sałatka z tortellini i mozzarellą

Składniki:
tortellini z farszem szpinakowym - 300 gramów
czerwona cebula - 1 sztuka
mozzarella - 200 gramów
sos sałatkowy włoski knorr - 1 opakowanie
młody szpinak - 200 gramów
suszone pomidory - 100 gramów
sałata karbowana ciemna - 1 sztuka
oliwki czarne - 100 gramów
pomidorki sherry - 200 gramów
oliwa z oliwek - 60 mililitrów

Tortellini ugotuj w osolonym wrzątku, następnie przełóż do zimnej wody.
Sałatę porwij, oczyść szpinak, pomidorki i mozarellę pokrój w kostkę. suszone pomidory i cebulę pokrój w cienkie paski.
Sos sałatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Połącz wszystkie składniki z sosem i tortellini. podawaj samodzielnie lub z pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation