Kuchnia

ciasta

Dietetyczny marmurek z kaszy manny

Składniki:
1 szklanka kaszy manny
1 szklanka mleka
3 jajka
3 łyżki serka homo
2 łyżeczki proszku do pieczenia
słodzik/ksylitol wg smaku
1 łyżeczka kakao
aromat

I sposób:
Kaszę, mleko, proszek, ksylitol, aromat, serek i żółtka mieszamy. Białka z odrobiną soli ubijamy na pianę i dodajemy do masy - mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao. Masy wylewamy do keksówki. Ciasto pieczemy ok 45 minut w temp 180 stopni.

II sposób:

Kaszę gotujemy na szklance mleka i wody. Gdy cały płyn odparuje, a kasza zgęstnieje dodać cukier, łyżkę masła, ostudzić i połączyć z pozostałymi składnikami oraz pianą ubitą z białek. Przełożyć do keksówki i zapiekać przez 30-40 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation