Kuchnia

świątecznie - Boże Narodzenia

Tatar siekany z makreli z awokado - Zamieszaj.pl

Składniki:
– 1 makrela świeża
– 1/2 ogórka szklarniowego (ze skórką)
– 1 awokado
– 1 mała cebulka (ewentualnie szalotka)
– 1 łyżka soku z cytryny
– 1 łyżka oliwy
– pęczek szczypiorku
– sól i świeżo mielony czarny pieprz
– 3 fileciki anchois

Dodatkowo: czarny sezam i rukola

Makrelę obrać ze skóry i wyfiletować. Posiekać drobno razem z anchois. Cebulę drobno posiekać, dodać do ryby, dolać sok z cytryny, posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Wymieszać, dodać oliwę. Awokado pokroić kostkę, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Połączyć z rybą. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić. Podawać na grzankach posypane czarnym sezamem i rukolą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation